Krenule isplate prve rate potpore za djecu koja pohađaju vrtić na mađarskom jeziku

U okviru programa Mađarske Vlade o unaprijeđenju dječjih vrtića Karpatskog bazena, roditelji su se u Hrvatskoj i ove godine mogli prijaviti za dodjelu potpore, čija će prva rata biti isplaćena ovih dana.

2016. godine Državno tajništvo za nacionalnu politiku Mađarske pokrenulo je opsežni program razvoja vrtića u Karpatskom bazenu, kojemu je hrvatski partner Forum mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj. U okviru programa u Hrvatskoj su već ostvarene brojne investicije, a roditelji se mogu prijaviti na dodjelu potpora već treću godinu zaredom..

Voditelj ureda Foruma prosvjetnih djelatnika, Kristian Palinkaš, rekao je da na potporu ima pravo svaki roditelj čije dijete pohađa vrtić na mađarskom jeziku i koji se pravovremeno prijavio.

– Kao i prethodnih godina, sredstva će i sada biti isplaćena u tri dijela. Prva rata (koja se odnosi na razdoblje od rujna do prosinca 2019.) uplatila se 21. veljače. Riječ je o iznosu od tisuću kuna. Molim roditelje da provjere da li je uplata sjela, ako ne, kontaktirajte nas na broj telefona 031 275 480 ili putem e-pošte [email protected] rekao je Kristian Palinkaš, koji je dodao da će roditelji biti obaviješteni o daljnjim isplatama.

Podršku kvalitetnom odgoju i obrazovanju u vrtićima na mađarskom jeziku pruža program mađarskog državnog tajništva za nacionalnu politiku uz pomoć Zaklade Bethlen Gábor iz Mađarske .