Kroz Čeminac projurio motociklist sa 153 km/h i osobni automobil sa 151 km/h

foto: MB Press

Za vikend je fiksna kamera u Čemincu zabilježila dva velika prekršaja, od toga brzinu motociklista od 153 km/h i osobnog automobila 151 km/h. U naselju Čeminac je ograničenje brzine od 70 km

Po pitanju prvog prekršaja radi se o motociklistu osječkih registarskih oznaka. Nakon što se utvrde podaci o vozaču, istome slijedi prekršajni nalog. Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u rasponu od 1320 do 2650 eura i zabrana upravljanja motornim vozilom “A” kategorije u trajanju od 3 do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

Po pitanju drugog prekršaja radi se o osobnom automobilu njemačkih registarskih oznaka. Nakon što se utvrde podaci o vozaču, istome slijedi prekršajni nalog. Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna u rasponu od 1320 do 2650 eura i zabrana upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od 3 do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

Ove godine fiksna kamera je zabilježila 351 prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila.

Rekordna brzina koju je kamera zabilježila je 204 km/h.

” Divno je biti vozač, imati slobodu, otvaraju Vam se nove mogućnosti, ali nikada ne zaboravite kako imate odgovornost prema sebi i svim ostalim sudionicima u prometu. Automobili i motocikli nisu igračke, mogu biti smrtonosni, ali posljedice nažalost ostaju za čitav život.”, poručuju iz PP Beli Manastir.