Kulinijada 2020: pobjednik OPG Hrvoje Brkić

Na ovogodišnjoj Kulinijadi u Jagodnjaku natjecao se 101 kulen za onaj najbolji. Od 101 uzorka njih čak 22 osvojila su zlatnu medalju. Unatoč mjerama i ograničenom broju posjetitelja ova je manifestacija zadržala svoju kvalitetu i velik broj, već dobro poznatih, natjecatelja s izvrsnim kulenima.

Kulinijada je prijašnjih godina privlačila po tisuće posjetitelja, no zbog propisanih mjera ove godine broj u Vatrogasnom domu je ograničen na 100, a broj u organiziranom otvorenom prostoru ograničen je na 300. Svaki od 101 natjecatelja mogao je povesti jednog gosta. iako ova Kulinijada nije za široke mase, kvaliteta organizacije već je dobro poznata, također svaki nagrađeni natjecatelj možete biti ponosan jer je konkurencija i ove godine bila jaka.

Pobjednik čiji je kulen odlikovan zlatnom medaljom je OPG Hrvoje Brkić s 94 boda te otkriva kako mu ovo nije prva nagrada. Ovim poslom se bavi preko 25 godina, a OPG ima 14 godina. Kaže kako je za najbolji kulen potrebno vrhunsko meso, paprika, ali i ljudi koji pomažu i znaju to raditi i u koje ima povjerenja. Koronakriza poremetila mu je rad i prodaju, ali kaže kako je od prvog dana vraćanja u normalu prodaja vraćena na staro i da je navala svaki dan.

Osim pobjednika najbolji kulen predstavili su Nikola Barišić s osvojenim drugim mjestom, Jovan  Tatarin na trećem mjestu, Željko Žiža na četvrtom i na petom mjestu Miodrag Keleković.

”Drago mi je što smo se skupili u ovolikom broju, taj broj bio bi daleko veći da smo imali mogućnost tj. da nije bilo ovih mjera. Ove godine 101 uzorak, čak 22 odlična. Zahvalio bi svima koji su odlučili ovu manifestaciji priključiti.” – komentirao je načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević.

Zamjenik župana Goran Ivanović uručio je nagrade i pohvalio rad Općine Jagodnjak za ovu manifestaciju: ,,Mislim da je bitno da se ova manifestacija održi, važna je prije svega za one koji se bave proizvodnjom kulena, preko 100 uzorka je dokaz da ova priredba prerasta u nešto što privlači i proizvođače i one koji se bave s tim kao hobi. Okolnosti jesu drugačije no ne smijemo posustati. Postoje neke druge mjere koje su na snazi no ništa neće umanjiti da najbolji pobjedi.”