Mađarska od ponoći zatvara granice

Mađarska od ponoći zatvara sve granične prijelaze za strane putnike, što obuhvaća i granične prijelaze Udvar i Beremend u Baranji.

Mađarski premijer, Viktor Orban, danas je obavijestio javnost o zatvaranju granica i ostalim mjerama zbog Covid-19 virusa. Naime, zabranjen prijelaz granice biti će za sve strane državljane i one u tranzitu, granicu će moći prijeći samo mađarski državljani kako bi se vratili u državu.

Zabranjena su i kulturna i društvena događanja te se ograničiti i rad ugostiteljskih objekata. Sve su to mjere po uzoru na ostale zemlje u Europi.

Obzirom na ovu odluku Vlade susjedne nam Mađarske, došlo je do zatvranja svih graničnih prijelaza u Baranji. Bitno je naglasiti kako su sva tri granična prijelaza zatvorena od strane susjednih država, a ne Republike Hrvatske. Podsjećamo kako je Srbija još prije nekoliko dana zatvorila svoje granice s Hrvatskom.

Novonastala situacija olakšati će rad i kontrolu nad ljudima koji su došli u Hrvatsku u proteklome razdoblju iz zaraženih zemalja te novih slučajeva neće biti. Nije poznato do kada će granice biti zatvorene, ali više neće biti prizora gužvi na granicama.