Marijansko svetište Lurd u Popovcu obilježilo 100. godinu postojanja

Jedino baranjsko marijansko svetište Lurd u Popovcu danas je obilježilo 100 godina postojanja samog svetišta. Proslava svetkovine Velike Gospe tracionalno je obilježena hodočašćem i svečanom svetom misom.

,,Jedino baranjsko marijansko svetište koje ove godine obilježava 100. godinu postojanja samog svetišta prema službenim i neslužbenim informacijama. Ove godine očekujemo velik priljev vjernika. Dan je posvećen Bogu i obitelji”, istaknuo je načelnik Općine Popovac Zoran Kontak.

Svetište je izgrađeno za vrijeme 1. svjetskog rata, odnosno 150 godina od ukazanja Gospe u Lurdu kada se ukazala djevojci Bernardici.  Zemljište na kojem je postavljen kip Marije Lurdske darovala je 1921. obitelj Šajdl, a nakon toga je sagrađena i špilja po uzoru na Lurd, uređeno je svetište i postavljen je križni put.

Svake godine ovo svetište privlači sve veći broj vjernika, a iz Općine poručuju kako očekuju još veći priljiv ljudi i drugim danima u godini.

,,Zahvaljujem se županu na završenoj cesti Popovac-Kamenac koja prolazi pored samog svetišta. Naravno da će ta cesta doprinijeti razvoju turističke ponude, razvoju općine, a i popularizaciji samog svetišta”, rekao je načelnik Kontak.