Međunarodni tjedan dojenja i ove godine se obilježava prvi tjedan u kolovozu

foto:Cavna pro

Trideset i drugi Međunarodni tjedan dojenja se obilježava pod geslom: „Zauzmimo se za dojenje: edukacija i podrška“. Ovogodišnji međunarodni tjedan dojenja usmjeren je na jačanje kapaciteta svih koji štite, promiču i podržavaju dojenje na različitim društvenim razinama (društvena zajednica, pojedinci, vlada, zdravstveni djelatnici…).

Potaknuti geslom ovogodišnjeg tjedna dojenja i ove godine Tim za provođenje programa za promicanje dojenja u Republici Hrvatskoj na području Osječko-baranjske županije u suradnji s Domom zdravlja OBŽ, KBC Osijek, FDMZ i Općom županijskom bolnicom Našice organizira edukaciju za buduće roditelje putem Tečaja za trudnice i očeve koji će biti besplatan za sve polaznike, a održat će se od 28.7-3.8.2022.godine. Organizirana je i edukaciju zdravstvenih djelatnika u KBC Osijek 2.8.2022 g. te u Općoj županijskoj bolnici Našice 4.8.2022.g.

Već tradicionalno ( od 2017.g) će se Međunarodni tjedan dojenja obilježiti i u Perivoju kralja Tomislava ( Drvengradu) s ciljem promocije dojenja u zajednici i naglaskom na dojenje na javnom mjestu.

Pozivamo Vas kao i svake godine da nam se pridružite u obilježavanju Međunarodnog tjedna dojenja te da nas medijski popratite.