Microsoft dovodi Android apliakcije u Windows 10

Microsoft po novom Windows 10 korisnicima na računalima dopušta istovremeno pokretanje Android aplikacija s Windows aplikacijama. Kao i istovremeni rad s više Android aplikacija odjednom. Dio je to nove mogućnosti u Your Phone i odabrani stručnjaci testiraju je od 5. kolovoza.

Ako sve prođe u redu, uskoro bismo mogli na svojim računalima imati kvalitetnu mogućnost “zrcaljenja” Android aplikacija. I to na način da rade zajedno s Windows aplikacijama, što može biti itekako korisno u nekim situacijama.

Sami način rada bit će takav da se Android aplikacije pronalaze u Your Phone aplikaciji te kroz nju pokreću. Ali, te će se aplikacije pokretati u odvojenom prozoru, “zrcaljene” s mobilnog uređaja. No, nije to sve, nova podrška za Android aplikacije dopušta Windows 10 korisnicima multitasking s drugim Windows aplikacijama kroz “alt+tab” podršku. Bit će čak moguće “pinati” te Android aplikacije na Windows 10 taskbar ili u Start izbornik. Dakle, bit će integrirane kao dio računala u potpunosti.

Sve ovo znači da sad više nije potrebno pretraživati aplikacije već se sve odmah pronalazi u Your Phone direktno, što itekako olakšava cijelo iskustvo rada. A kad se “pinaju” aplikacije na zadano mjesto, tad se još lakše pronalaze i ostaje potpuni dojam kao da su dva operativna sustava dio jednog.

No, ono što je ipak najveća prednost ovih noviteta jest mogućnost pokretanja Android aplikacija odjednom, jednu uz drugu. Tako nešto Microsoft je najavio za Samsung Galaxy Note 20, ali to će na njemu biti moguće tek kasnije ove godine. A možda nakon toga i za druge Android uređaje.

Treba imati na umu i da neće ipak sve aplikacije raditi bez greške. Microsoft se već ogradio te naglasio da će neke prikazivati samo “crni ekran”, što znači da je potrebno u hodu prilagoditi ih. Za što će ipak dio odgovornosti morati “nositi” i developeri Android aplikacija.