Ministarstvo obrazovanja: Ne nasjedajte, mail o koronavirusu i testiranju je lažan

foto:pixabay

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja upozorili su u nedjelju na mail lažnog sadržaja o obaveznom testiranju djelatnika u obrazovnom sustavu na koronavirus te su pozvali javnost da ne nasjeda na te zlonamjerne informacije.

“Upozoravamo javnost na širenje fotografije u vidu maila lažnog sadržaja s ciljem zbunjivanja javnosti i širenja neistinitih informacija. Ministarstvo će poduzeti sve potrebne aktivnosti uključujući podnošenje prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog širenja lažnih vijesti i stvaranja panike”, stoji u priopćenju.

Apelirali su da javnost ne nasjeda na “lažne i zlonamjerne informacije” te poručili da će sve službene informacije objavljivati na internet stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Priložili su screenshot lažnog e-maila poslanog s adrese odgojiobrazovanje@mzo.hr u kojem stoji da se uvodi obvezno testiranje na koronavirus za sve zaposlene u obrazovnom sustavu (škole, vrtići…) i da će se posebna pozornost treba obratiti na one osobe koje su preboljele koronavirus te da će raditi po posebnom režimu, odnosno bez pristupa djeci neko vrijeme. U lažnoj poruci još se dodaje da obrazovne ustanove o tome trebaju što prije obavijestiti zaposlenike i poslati ih na testiranje.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja najavili su da će, zbog širenja lažnih vijesti i stvaranja panike, poduzeti sve potrebne aktivnosti uključujući i podnošenje prijave protiv nepoznatog počinitelja.