Mjesec baranjske kuhinje gostuje u Betini na Murteru

foto:Marko Horvat

U sklopu projekta Mjesec baranjske kuhinje, ljubitelji dobre hrane i vina imat će priliku doživjeti autentične baranjske okuse – i to na obali. U utorak, 25. lipnja s početkom u 20 sati, Betina na otoku Murteru postaje mjesto jedinstvenog gastronomskog susreta Baranje i Dalmacije.

Manifestacija Dani Fo’klora – Tradicijska Spiza, u organizaciji KUD-a „Zora“ Betina i uz podršku Visit Betina, ugostit će baranjski stol s nizom tradicionalnih recepata koji čine srce slavonsko-baranjske kuhinje. Posjetitelje očekuju fiš paprikaš, pileći trganci, grah u ćupu, kao i ponuda vrhunskih baranjskih vina.

Ova večer nije samo posvećena hrani – ona je kulturni most između plodne ravnice i jadranske obale. Cilj je predstaviti vrijednosti i tradiciju kontinentalne Hrvatske, povezati dvije regije kroz okuse, mirise i zajedništvo.

Zahvaljujući otvorenosti i gostoprimstvu domaćina iz Betine, Baranja donosi dio svoje duše na more. Svi koji se ovih dana zateknu na Murteru, a u srcu nose ili žele upoznati okuse Baranje, pozvani su da budu dio ove posebne priče.