Mnogi projekti za sportaše u Općini Jagodnjak

Kao što smo već dosada pisali Općina Jagodnjak ulaže u svoja naselja, neki projekti već su gotovi, dok su neki u pripremi za iduću godinu. U intervju s načelnikom Općine Jagodnjak, Stevom Mlinarevićem saznali smo novosti.

Općina je otvorila novi natječaj za udruge te nas je zanimalo zašto se otvara novi natječaj krajem godine, pogotovo nakon što su sredstva udrugama već povećana. Od načelnika Steve Mlinarevića saznajemo kako su se pojavili problemi u streljačkoj udruzi Mars, koja je smještena u Belome Manastiru. Neki od članova te udruge porijeklom su iz Bolmana te su se obratili Općini, koja ih je i do sada sufinancirala, za pomoć. U Općini su odlučili kako je to i vrijedan sport, ali i da imaju vrijedne ljude. Naime, dečki koji više nisu u Marsu prvaci su države. Putem novoga natječaja otvorenoga za udruge Općina osigurava 50-60% sredstava upravo za njih.

U Bolmanu se gradi streljana za zračnu pušku i pištolj, ali načelnik Mlinarević predviđa kako će vjerojatno doći i do izgradnje streljane za malokalibarsko oružje. Objekt za buduću streljanu već je kupljen, sastoji se od 300 kvadratnih metara, a služit će i lovačkome društvu. Osim za streljaštvo od ovoga natječaja ostatak sredstava ići će najaktivnijim  udrugama i nogometnim klubovima za koje se predviđa probijanje proračuna ove sezone. Nogometnim klubovima su ove godine obnovljene i svlačionice. U Jagodnjaku je završena obnova kao i postavljanje reflektora na pomoćnom terenu, dok su u Bolmanu radovi pri kraju.

Pri kraju su i radovi na rukometnom i košarkaškom igralištu u centru Bolmana. Vrijednost tog projekta je preko 200 000kn, a odlučeno je kako će uz igrališta dodati i razna igrala za djecu, što će financirati Osječko-baranjska županija.

No, najveći projekat za sportaše u ovoj općini je nominiran te se čekaju rezultati prijave. Naime kako saznajemo od načelnika Steve Mlinarevića, prijavljen je projekat sportskog centra u Jagodnjaku u vrijednosti preko 5 milijuna kuna. Sportski centar bi trebao sadržavati teniske terene, odbojkaške terene, malonogometne terene s umjetnom travom, atletsku stazu, terene za vježbanje i sadržaje za djecu. Sve to nalazilo bi se na postojećem renoviranom nogometnom igralištu u Jagodnjaku. Sredstva se pokušavaju izvući iz EU fondova, a rezultati se čekaju. ”Pošto smo dosta daleko od Kneževih Vinograda, moji vijećnici su predložili da se čak izgradi jedan bazen sa dodatnim sadržajima.” – dodao je načelnik Mlinarević.

Osim za sportaše, Općina odvaja sredstva i uređuje naselja i za ostale zajednice, ali i općenito stanovništvo. Objekt općinskog DVD-a napreduje u svojoj izgradnji te bi do ožujka iduće godine trebao biti završen. Rade se mnoge ulice, mostovi, nogostupi, parkinzi i kanali u Jagodnjaku, Bolmanu, kao i Majškim Međama. Radi se i na povezivanju samih naselja, točnije Bolmana i Majških Međa.