MORH raspisao natječaj za studij – vojni pilot

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je Javni poziv zainteresiranim kandidatima – učenicima 3. razreda srednje škole za studij Aeronautika – vojni pilot, Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu. Stipendije za studij Aeronautika – vojni pilot, dodjeljuju se učenicima 3. razreda srednje škole koji iskažu interes za predmetni studij.

Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati navedeni su u Javnom pozivu koji je objavljen na stranicama MORH-a, a rok za podnošenje prijava je 3. svibnja 2024. godine.

Kako se navodi riječ je o studiju Aeronautike, smjeru vojni pilot koji traje ukupno 10 semestara. Nakon uspješno završenog prijediplomskog sveučilišnog studija Aeronautika – vojni pilot koji traje šest semestara na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, kadeti/kinje upisuju diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot u trajanju od četiri semestra na Fakultetu prometnih znanosti u koji je uključena temeljna časnička izobrazba i letačka obuka u Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Rudolf Perešin“.

Kandidati/kandidatkinje se prijavljuju u propisanom roku na web stranici https://vojnipilot.hr ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Potrebno je priložiti:

  • popunjeni obrazac prijave
  • presliku osobne iskaznice i rodnog lista
  • dokument kojim se dokazuje upis u 3. razred srednje škole školske godine 2023./2024.
  • presliku svjedodžbe 2. razreda srednje škole
  • potvrdu o prebivalištu
  • uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci

Ministarstvo obrane pozvat će zainteresirane kandidate/kinje – učenike 3. razreda srednje škole na odabirni postupak.

U odabirnom postupku kandidati/kinje trebaju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete te posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od pet tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2024. godine.

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole koji će zadovoljiti kriterije odabirnog postupka uključivši kriterije selekcijskog letenja, moći će, po želji, s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske potpisati ugovor o stipendiranju, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Informacije u vezi s javnim pozivom dostupne su na  web stranicama Ministarstva obrane https://www.morh.hr ili https://www.vojnipilot.hr, a dodatne informacije kandidati/kinje mogu dobiti u Središnjici za upravljanje osobljem (tel. 01/3784-812, tel. 01/3784-814), u Referadi Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (tel. 01/238-0202) te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane Ministarstva obrane.