Na nasipu u blizini Darde pronađena 122 poklopca mine

foto: MB Press/Ilustracija

Operativno-komunikacijski centar policije PU osječko-baranjske jučer je oko 14 sati zaprimio dojavu da je na nasipu u blizini Darde pronađeno 122 poklopca mine TMM 1.

“Operativno-komunikacijski centar policije PU osječko-baranjske jučer je u 13:50 sati zaprimio dojavu da je na nasipu u blizini Darde pronađeno 122 poklopca mine TMM 1, a što je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek, stoji u priopćenju PU osječko-baranjska.

Policija podsjeća građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

“Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja.
 
O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.”, stoji u priopćenju.