Na osječkom području još jedna osoba pozitivna na koronavirus; ukupno 39

Kod još jedne osobe s područja Osječko-baranjske županije testiranjem je potvrđena zaraza koronavirusom, što je za sada treća oboljela osoba od ove infekcije s tog područja i 39. na području Hrvatske,  doznaje se u subotu navečer u županijskom stožeru Civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) prethodno su zaprimljene  dvije osobe, s područja Ernestinova, kod Osijeka, kod kojih je u subotu testiranjem potvrđena zaraza koronavirusom. Zaražena osoba s kojom su bili u kontaktu uži je član obitelji koji se liječi u Zagrebu.

Prema podacima županijskog stožera, treći pacijent je osoba iz uskog kruga zaražene obitelji.  Nalazi za ostale uzorke, među kojima su članovi obitelji zaprimljenih pacijenata te još nekih osoba koje nisu povezane s ovim pacijentima, a koji su u subotu poslani na testiranje, još se očekuju.

Iz općine Ernestinovo, s čijeg područja dolaze prve dvije osobe zaražene koronavirusom, izvijestili su kako se do daljnjega  obustavlja rad dječjih vrtića i pohađanje nastave u osnovnim školama, otkazuju se sva sportska natjecanja i javna okupljanja, a u crkvama se neće služiti mise.