Na području Općine Draž uskoro vidikovac, uređena plaža, novi most…

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić danas je posjetio Općinu Draž i nekoliko lokacija na području općine gdje su u tijeku veliki investicijski radovi. S načelnikom Općine Stipanom Šašlinom i suradnicima odradio je radni sastanak.

Zajedno su obišli plažu u Topolju na dunavskom rukavcu gdje uskoro počinju radovi na uređenju. Počinju radovi s nasipavanjem pijeska i poravnavanjem, uredit će se prostor za kampiranje i parking. Tako će Baranja biti bogatija za još jednu prirodnu plažu, u blizini one u Draž. Ove dvije plaže bit će spojene eko brodom za što se priprema projekt, otkrio je načelnik Šašlin.

Dodao je kako radovi kasne, ali da će plaža biti spremna do 1. lipnja.

Tako se širi turistička ponuda Baranje i Općine Draž koja se profilirala kao zanimljiva turistička destinacija.

,,Cijela Baranja, a posebno općina Draž i Kneževi Vinogradi imaju ogroman potencijal bavljenja turizmom”, rekao je župan Anušić.

Novi turistički mamac bit će i još jedan vidikovac na Banovu brdu, točnije na Tojnašu s 250 metara nadmorske visine. ,,Davat će pogled na sjeverni dio Baranje, Bačku i Mađarsku, a uklopit će se vinske ceste Općine Kneževi Vinogradi jer će se nalaziti na samoj granici dvije općine”, rekao je Šašlin.

Projekti turističke i poljoprivredne namjene

Župan je s načelnikom obišao i završne radove na Sustavu navodnjavanja Puškaš te radove na rekonstrukciji mosta u mjestu Draž.

Sustav navodnjavanja od velikog je značaja za poljoprivredne proizvođače kao most i pristupna cesta na rijeci Karašici. Hrvatske vode i Osječko-baranjska županija zajedno sufinanciraju projekt navodnjavanja koji je vrijedan 26 milijuna kuna, a bit će gotov do 31. kolovoza ove godine.

,,Radi se o preko 916 ha ukupne površine koja će se navodnjavati ovim sustavom. Ovo je jedan od 16 sustava navodnjavanja na području županije”, rekao je Anušić te dodao kako je izravno uloženo 2,5 milijuna kuna na područje Općine Draž.

Most u mjestu dug je oko kilometar, a vrijedan 6,4 milijuna kuna. Rade se i pristupne ceste, a bit će završen u rujnu ove godine.