Na teren izašlo preko 80 vatrogasaca, a bez struje ostalo dvije tisuće kućanstava

foto: Čitatelji

Jučer poslijepodne istok Hrvatske zahvatilo je nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, koje je donijelo niz problema građanima. Vjetar je porušio više stabala, a mjestimično jak pljusak dodatno je otežao promet i ograničio vidljivost.

Županijski centar 112 izvijestio je jutros kako je bilo dosta tehničkih intervencija, srušenih stabala i električnih stupova po prometnicama.

“Uslijed nevremena koje je zadesilo područje Osječko-baranjske županije u vremenu od 16:22 do iza 22 sata, vatrogasci i ostale dežurne žurne službe (HEP, komunalna poduzeća…) radili su na saniranju štete i posljedica nevremena na stambenim objektima i komunalnoj infrastrukturi u Osijeku, Čepinu, Đakovu, Jagodnjaku, Šećerani, Belom Manastiru, Aljmašu, Ladimirevcima, Višnjevcu, Petrijevcima, Bilju,
Samatovcima, Cretu Bizovačkom i Širokom Polju.”, stoji u priopćenju.

Hrvatska elektroprivreda imala je puno intervencija, a uslijed prorade sustava zaštite postrojenja zbog kvara na elektroenergetskoj mreži od 15,51 sati bez napajanja električnom energijom ostali su dijelovi naselja Budrovci, Piškorevci i Strizivojna.

Broj pogođenih korisnika uslijed navedenog kvara je 2046. Kvar je sukcesivno saniran, a u cijelosti je otklonjen u 18,49 sati, te je uspostavljena redovna opskrba električnom energijom na navedenim područjima.

Vatrogasci Belog Manastira su imali tri tehničke intervencije, jedna uklanjanja palog drveća s ceste u Belom Manastiru, dva popravljanja krovišta u Belom Manastiru i Šećerani.

Vatrogasci Jagodnjaka su imali tehničku intervenciju uklanjanja drveća sa ceste i nagnutih stabala na žice električne energije u Jagodnjaku.

Vatrogasci Bilja su imali tehničku intervenciju uklanjanja palog drveta na krovište kuće u Bilju.

Intervencije vatrogasaca

Ukupno je zabilježeno 26 intervencija u kojima je sudjelovalo 81 vatrogasac s 27 vozila. Evo pregleda njihovih aktivnosti:

 • Vatrogasci Bizovca – imali dvije tehničke intervencije uklanjanja bandera i drveta sa pruge na potezu od Creta Bizovačkog do Josipovca.
  Vatrogasci Belog Manastira – imali tri tehničke intervencije, jedna uklanjanja palog drveća s ceste u Belom Manastiru, dva popravljanja krovišta u Belom Manastiru i Šećerani.
  Vatrogasci Čepina – imali tehničku intervenciju uklanjanja pale bandere u Čepinu, te saniranje slomljenih i srušenih stabala s nogostupa i kolnika u Ćepinu.
  Vatrogasci Bilja – imali tehničku intervenciju uklanjanja palog drveta na krovište kuće u Bilju,
  Vatrogasci Valpova i Ladimirevaca – imali tehničku intervenciju uklanjanja palog drveta s krova crkve u Ladimirevcima.
  Vatrogasci Širokog Polja – imali tehničku intervenciju uklanjanja palog drveta s ceste.
  Vatrogasci Petrijevaca – imali tehničku intervenciju popravljanja krovišta u Petrijevcima.
  Vatrogasci Dalja i Aljmaša- gasili požar na vikendici u Aljamšu.
  Vatrogasci Jagodnjaka – imali tehničku intervenciju uklanjanja drveća sa ceste i nagnutih stabala na žice el.energije u Jagodnjaku.
  Vatrogasci Osijeka – intervencija po dojavi iz Osijeka da u podrumu ima vode (2x), te uklanjanje srušenih stabala (2x).