NAJAVA: 21. Međunarodni etno susreti

21. Međunarodni etno susreti Bilje održat će se 12. i 13. lipnja u perivoju dvorca Eugena Savojskog u Bilju. Prvog dana susreta nastupat će ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, a drugog dana nastupan će Darko Rundek i Ekipa.

Posjetitelji će moć uživati u baranjskim jelima i vinima. Za najmlađe organizirane su radionice, aktivnosti u starim sportovima, izrada nakita, jahanje, oslikavanje i slično. Osim bogatog kultuno-zabavnog programa posjetitelji će moći pogledati izložbu fotografija Ruke, autora Marija Romulića i Dražena Stojčića. Biti će izloženi pomaći proizvodi i suveniri.

Ansambl LADO posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote, pa je svaki koncert Ansambla, uz pjesmu i ples, ujedno i svojevrsna revija izvornoga hrvatskog tradicijskog ruha. LADO je nastupao na nekima od najpoznatijih svjetskih pozornica od Royal Albert Halla u Londonu do teatara na newyorškom Broadwayu, od moskovske Koncertne dvorane Čajkovski do Mann Auditoriuma u Tel Avivu.