Najava 27. Osječkog proljetnog sajma i 21. Obrtničkog sajma

U tijeku su pripreme za održavanje 27. OSJEČKOG PROLJETNOG SAJMA i  21. OBRTNIČKOG SAJMA, najznačajnije sajamske priredbe s programom poljoprivrede i obrtništva naše regije. Pokroviteljstva Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka govore o značaju priredbe na regionalni gospodarski razvoj.

Osječki proljetni sajam – sajam poljoprivrede i prehrane održava se svake godine u ranom proljetnom terminu, na početku novog sjetvenog ciklusa. Cilj je promicanje poljoprivredne proizvodnje, proizvoda, usluga i tehnologija u proizvodnji i preradi hrane, jačanje ruralnog razvoja, te podrška ukupnom gospodarstvu naše regije.

Kao i prethodnih godina sajamsku priredbu organiziramo u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Osijek koja je pokrovitelj nastupa gospodarstvenika i OPG – članica HGK.

Suorganizator nastupa izlagača obrtnika i  partner organizacije 21. OBRTNIČKOG SAJMA je Hrvatska obrtnička komora Obrtnička komora Osječko-baranjske županije koja snažnom podrškom već dvadeset godina podupire obrtnike naše županije logistički, organizacijski i savjetodavno.

Pozitivna iskustva grupnog nastupa izlagača već duži niz godina slijede primjeri organiziranih nastupa gospodarstvenika u suradnji s jedinicama lokalne samouprave – gradovima i općinama. Nastup na predstojećoj priredbi najavljen je iskazanim interesom za grupno izlaganje i predstavljanje gospodarskih mogućnosti i potencijala općina naše županije: Općine Antunovac, Općine Semeljci i Općine Petrijevci, te Grada Vinkovaca iz Vukovarsko-srijemske županije.

Dugogodišnja suradnja i interes izlagača izvan naše regije i ove godine je potvrđena partnerstvom i suradnjom s Međimurskom županijom i Obrtničkom komorom Međimurske županije.– Izvijestio je organizator.