Najava: 4. Memorijal Ivan Ćališ-Đeri

UDHOS Baranja organizira 4. Memorijal Ivan Ćališ-Đeri, u čast poginulog pripadnika HOS-a koji je svoj život položio na oltar Domovine 17. veljače 1992. na sjevernoj liniji obrane grada Osijeka. Ova sportska manifestacija hrvatskih branitelja održat će se 15. lipnja 2024. godine, s početkom u 10 sati.

Ceremonija će započeti postrojavanjem sudionika na Trgu u Belom Manastiru, nakon čega će se u 11 sati krenuti na sportska borilišta. Natjecanja će trajati do 16 sati, kada će se sudionici okupiti u Domu u Branjinom Vrhu. Tamo će se najboljima uručiti medalje i pehari, a za sve prisutne bit će organiziran domjenak.

Natjecanje će obuhvatiti sedam sportskih disciplina: streljaštvo, kuglanje, pikado, stolni tenis, boćanje, šah i belot. Organizatori očekuju dolazak oko 200 branitelja iz cijele Hrvatske.

Cilj ovog memorijala je odati počast heroju Domovinskog rata i pružiti priliku braniteljima da se okupe, druže i natječu u sportskom duhu. Organizatori se nadaju da će svim sudionicima i posjetiteljima ovaj događaj ostati u lijepom sjećanju.