NAJAVA: Baranjski poljoprivredni sajam u Lugu

Poljoprivredna Zadruga Rit organizira Baranjski poljoprivredni sajam u Lugu koji će se održati u Hotelu Lug, u subotu (28. siječnja) od 10 do 14 sati.

Baranja danas uspijeva biti posebnom jer Baranjci čuvaju vlastite egzistencijalne tajne. Tajne o životu i preživljavanju, o ljubavi i umiranju, vinima, ljutim papričicama, specifičnom ribolovu i zanimljivim očuvanim autohtonim poljoprivrednim proizvodima.

Baranja uspijeva privlačiti, ali nikada se ne otkriva do kraja.

,,Dođite na sajam i polako istražujte Baranju uz priče i proizvode, okušajte poljoprivrednu ponudu regije. Želimo približiti Baranju svim zainteresiranim gostima pa i samim Baranjcima kao i informirati sve poljoprivrednike o drugim mogućnostima”, navode iz Zadruge.

Glavna tematika ovog sajma je razmjena sjemena!

No uživajte i uz poznate i one manje znane vinare, sirane, mljekare, pčelare, proizvođače voća i povrća kao i proizvođače alkoholnih te suhomesnatih proizvoda.

Svi poljoprivrednici odavno razmišljaju planski, sustavno, cirkularno, održivo, nesebično i sinergijski se međusobno nadopunjuju.

Dnevni red predavanja

10:00-14:00

Predavanje:

  1. Teratehnopolis – aplikaciju za on line prodaju koja je u sklopu europskog projekta
  2. ŽRA – Županijska razvojna agencija OBŽ – „Plan za industrijsku tranziciju Panonske Hrvatske i mogućnosti za poljoprivrednike”
  3. Školska shema – Ministarstvo poljoprivrede – priprema OPG-a za prijavu

Izlagači se mogu prijaviti zadruzi za sudjelovanje na sajmu.