NAJAVA: Landranje Baranjskom planinom

Nakon dugih sedam mjeseci vraća nam se landranje baranjskom Planinom. Dvanaesta rekreativno-edukativna šetnja prirodnom i kulturnom baštinom koje su stoljećima stvarali baranjski Planinci (vinogradari) posvećena je buđenju proljeća jer ako niste znali svibanj je idealan mjesec za upoznavanje ljepota Baranje. Kao i do sada lunjati će se baranjskim surducima i gatorima uz neizostavnu edukativnu priču o praporu i povijesti baranjskog vinogradarstva.

Start je 6.5. u Dražu u 10:00, a landrat će se 12-15 km ovisno o raspoloženju grupe. Kotizacija iznosi 20 eura s uključenim ručkom i pićem.

Pješice otkrijte jedan od najplodnijih dijelova Hrvatske, doživite Planinu sa samo 200 metara, prošećite beskrajnim poljima i zelenim vinogradima, stopite se sa šarenilom plodne baranjske zemlje! I ovo landranje posvećeno je uživanju u praporu i održava se u čast dvaju velikih zaljubljenika u Baranju – Andrije Bognara Bandija, geomorfologa koji je pola svoga života posvetio baranjskim lesnim zaravnima i Mirka Hunjadija, autora najljepšeg baranjskog putopisa.

Prijave

FB event s detaljima polaska

Više o Landranju Baranjom