Najava manifestacija i događaja u Baranji ovaj vikend

foto: MB Press/arhiva

Ovaj vikend u Baranji imamo par događaja a to su 13. Smotra svatovskih zaprega i 2. Grabovački Cajti.

13. Smotra svatovskih zaprega

Konjogojska udruga Baranja organizira još jednu smotru svatovskih zaprega. U nedjelju, 10. rujna, u sklopu manifestacije “Jesen u meni” održat će se 13. smotra svatovskih zaprega. Između Belog Manastira i Branjinog Vrha na vašarištu će od 10 do 11 sati početi okupljanje svatovskih zaprega. Ulicama Belog Manastira povorka će proći s početkom u 12 sati.

Program 13.smotre svatovskih zaprega je kao i svake godine vezan za izbor za najljepšeg jahača/jahačicu, izbor za najljepšu zapregu. U sklopu aktivnosti će biti tehničko i tekličko jahanje, Baranjska alka te utakmica preciznosti i brzine. Smotra svatovskih zaprega njeguje tradiciju i zasigurno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

2. Grabovački Cajti

Dobrovoljno vatrogasno društvo Grabovac organizira 2. Grabovačke Cajte 08. i 09. rujna. Traju prijave za natjecanju u kuhanju čobanca.

Manifestacija će trajati dva dana a počinje u petak, 08. rujna s početkom u 17 sati Igrama za djecu. U 19 sati slijedi pokazna vježba DVD Čeminac, a od 20 sati Vas čeka druženje uz lovačke i ribičke specijalitete. Za večernju zabavu je zadužen glazbeni tamburaški sastav Žeteoci.

U subotu, 09. rujna je natjecanje u kuhanju čobanca. U tijeku su prijave, traju do srijede, 06. rujna. Prijave su na broj 091 598 1752. Kotizacija za ekipu od osam ljudi iznosi 50 eura, a uračunato je meso, kruh, drva, stol za osmero i osam bonova za piće.

Podjela mesa je u 16:30 sati, a proglašenje pobjednika u 21 sat. Nastavak zabave je uz glazbeni sastav “Zvuci Zagorja”.

Pokrovitelji su Općina Čeminac i sponzori.