Najava manifestacija i događaja u Baranji ovaj vikend

Ovaj vikend u Baranji imamo dva događaja a to su Vinski maraton i 8. Baranjski Ferivi polumaraton.

Vinski maraton

Već dugi niz godina organizira se ova poznata manifestacija koja je prešla granice Baranje. Želeći očuvati kulturnu baštinu i tradiciju baranjskih Mađara Udruga Surduk iz Zmajevca već dugi niz godina organizira Vinski maraton a ove godine se slavi punoljetnost, 18.izdanje Vinskog maratona.

Petak, 22.09

U petak, 22. rujna počinje Premium dan, a taj dan je otvorena samo katolička vinska cesta. U 15h sati započinje program s kulturno-umjetničkim programom i povorkom, a zatim slijedi svečano otvaranje uz glazbeno-zabavni program koji će otvoriti umjetnički virtuozi, gitarski kvartet iz Szekszárda. Svečano otvaranje programa počinje u 17:30 a voditi će Renata Sopek. U 19h sati slijedi vrhunska umjetnica Zejna Murkić te nakon nje u 20:30 slijedi glavni koncert Harisa Džinovića.

Subota, 23.09

Drugi dan manifestacije prvi autobusi pristižu u 11 sati a zatim se svakim satom sve više ljudi okuplja na sudjelovanje u Vinskom maratonu. Registracija za vinski maraton traje od 11 sati a početak maratona je u 14 sati. Tijekom cijelog dana na vinskim cestama u Zmajevcu posjetitelji će moći uživati u čarima baranjske eno i gastro ponude a sve završava koncertom mladog talentiranog pjevača, Adija Šoše u 20:30 sati.

8. Baranjski Ferivi polumaraton

Subota, 23.09

Atletski klub “Slavonija-Žito” Osijek organizira 8. Baranjski Ferivi maraton koji će se održati ovoga vikenda, 23. rujna u Kopačkom ritu i Tikvešu. Kao i svake godine biti će četiri discipline natjecanja, a to su polumaraton, utrka građana od 5 km, štafera ”1/x” (3x5km) te dječje utrke.

Program počinje u subotu ispred dvorca Tikveš u 8 sati s prijavama onih koji to nisu ranije učinili. Start 8. Baranjskog Ferivi polumaratona i štafete “1/x” je u 10 i 30 sati, nakon čega u 11 i 30 počinje dječja utrka i u 12 i 30 utrka građana.

Vremenski limit utrke je 3 sata. Osiguran je besplatan prijevoz autobusom na liniji Osijek – Tikveš – Osijek. Više informacija možete pronaći na linku ili službenoj stranici: Baranjski Ferivi polumaraton