NAJAVA: Predstava „Zov divljine“ povodom Dana žena u Centru za kulturu Beli Manastir

Centar za kulturu Grada Belog Manastira, povodom obilježavanja Dana žena organizira gostovanje Gradskog kazališta Scena Gorica s komedijom „Zov divljine“. Predstavu je režirala Lea Anastazija Fleger, a glume Jasna Palić Picukarić, Nina Kaić Madić, Hana Hegedušić i Ines Bojanić.

Predstava će biti odigrana 9. ožujka 2021. (utorak) u 19.00 sati u Velikoj dvorani Centra za kulturu u Belom Manastiru. Ulaznice po cijeni od 30,00 kn mogu se kupiti isključivo u pretprodaji radnim danom od 9 do 14 sati u Centru za kulturu ili rezervirati na broj 095 383 91 39.

Broj mjesta je ograničen uz obavezno poštivanje važećih epidemioloških mjera vezanih uz održavanje kulturnih programa prema preporukama HZJZ.

Podsjećamo posjetitelje na obvezu evidentiranja prilikom kupovine ulaznica, obvezu nošenja maske tijekom predstave, obaveznu dezinfekciju ruku prilikom ulaska u prostor te potrebu mjerenja temperature pri ulasku.

O predstavi:

Kada se četiri žene nađu u dubokoj šumi, daleko od civilizacije, drama može započeti. Šuma ih polako uzima pod svoje, one zaboravljaju na svoje društvene inhibicije i otvaraju se jedna pred drugom kao nikada dosad. Na kušnju dolaze njihova dugogodišnja prijateljstva i veze s muškarcima koje su ostavili u civilizaciji, i dok ih divljina zove muklim urlicima, one spoznaju da su, usprkos trenju koje narušava njihove odnose, uistinu jedna drugoj najveća potpora. Stoga je ova priča o četiri različite žene posveta svim ženama svih generacija. Iako se radi o komediji, „Zov divljine“ ipak se u velikom dijelu bavi našim samoćama, ali i poziva na okršaj sa svim tradicionalnim i ukalupljenim poimanjima ženstvenosti. Granice često treba srušiti kako bismo naučili više o sebi, a „Zov divljine“ pokazuje koliko je mala iskra dovoljna da rasplamsamo divlji plamen promjene.

Sukladno mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dužni smo voditi pisanu evidenciju posjetitelja. Stoga molimo sve posjetitelje naših programa da pri kupnji ulaznice podignu obrazac koji će pročitati, popuniti i predati prilikom ulaska na predstavu. Na taj način zajednički ćemo ubrzati evidenciju i ulazak kako bi se izbjegla gužva i duža čekanja. Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju, a prije svega što ćete poštivati sve protuepidemijske mjere.

Prema preporukama, obvezni smo obavijestiti da na predstavu može doći osoba koja:

  • nema ukućana u samoizolaciji;
  • nije boravila unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu (osim ako ima negativan PCR test ne stariji od 48 sati);
  • nije imala u proteklih 14 dana kontakt s osobom zaraženom SARS–COV–2 virusom;
  • je prije dolaska izmjerila temperaturu i da ona nije viša od 37,2°C;
  • se osjeća dobro i nema niti jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.