NAJAVA: Vino i tambure

U petak 31. svibnja održat će se program “Vino i tambure” u sklopu Baranjskog bećarca koji će se održati ispred crkve sv. Petra i Pavla u Topolju.

Ove godine je prvo izdanje programa “Vino i tambure” na kojem će se predstaviti vinari iz hrvatske i mađarske Baranje te Vojvodine ravne.

Događanje koje spaja dvije panonske ljubavi, vino i tamburu, jer se zvuci tamburaške glazbe i baranjska vina jednostavno savršeno nadopunjuju.

Organizatori najavljuju nastup najveće legende tamburaške glazbe ovih prostora – Zvonka Bogdana i njegovih 8 tamburaša s Petrovaradina.

Nakon Zvonka Bogdana veselje se nastavlja uz TS Panonika iz Sombora (zapravo iz šokačkih sela i bunjevačkih salaša) te TS Žeteoci iz Osijeka.

“Dođite i nazdravite in situ, u prostoru koji je spjevao vinske hitove Alaj fino to baranjsko vino, Pijem vina i crna i bila i to s one strane kraj Dunava hej”, stoji u pozivu organizatora.

Organizatori događanja su TZ Općine Draž, Općina Draž, KTM Baranjski bećarac uz podršku Udruge vinogradara Baranje Zmajevac.