Najavljen 14. Hrvatski festival biciklističke rekreacije


Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije u suradnji s Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije od 13. do 15. rujna 2019. godine organizira 14. Hrvatski festival biciklističke rekreacije (FEBIRE). Tim povodom ispred Sokolskog centra Osijek jučer (6. rujna 2019. godine) održana je konferencija za medije na kojoj su program Festivala u ime organizatora predstavili predsjednik „Sporta za sve“ Emil Pravdić, glavni tajnik Športske zajednice Dubravko Ižaković te zamjenik župana Goran Ivanović.

Biciklistički festival je skup manifestacija namijenjenih za djecu, mlade, ali i za sve rekreativce, a s ciljem proširivanja svijesti o važnosti kretanja i zdravog života, poticanja djece, mladih i odraslih osoba na bavljenje rekreacijskim biciklizmom sa svrhom podizanja kvalitete zdravog života. Održavanjem biciklističkog festivala organizatori ujedno žele svim sudionicima i gostima predstaviti Osječko-baranjsku županiju kao sportsko, lječilišno, rekreacijsko i ribolovno/lovno područje u kojem se propagira, potiče i živi zdrav život. 

Natjecanja će biti prilagođena dobi sudionika te će se kategorizirati za predškolce i školarce, studente i rekreativce, za obiteljske rute i rute prilagođene osobama s invaliditetom. Osim toga, organizirat će se i edukativne radionice o povijesti biciklizma, cikloturizmu kao projektu održivosti turizma, načelima i fair playu kroz projekt i aktivnosti „Edukativne radionice s bontonom za ponašanje u sportu“ te o važnosti recikliranja kao preduvjeta zaštite okoliša.