Najavljen ovogodišnji Vinski bor maraton, rezervacije već pristižu

Udruga Surduk iz Zmajevca i ove godine organizira Vinski bor maraton, 16. po redu. Održat će se 24. i 25. rujna, tradicionalno u zmajevačkim surducima. Danas su na konferenciji za medije predstavili ovogodišnju manifestaciju predsjednica udruge Surduk Hajnalka Bistričan, Kristian Horvat i Mario Mijatović radnik u vinariji Kolar.

Predsjednica udruge Surduk, Hajnalka Bistričan, na konferenciji otkrila je kako je plan da se ovogodišnji Vinski maraton održi na čak tri lokacije. Kao i svake godine u Reformatskom i Katoličkom surduku, ali i na Vašarištu. Natjecatelji će uz vinsku kartu pronalazi podrume, kušati i ocjenjivati vina lokalnih vinara. Pobjednik je onaj koji prvi prođe sve podrume i stigne do označenog cilja.

Ovogodišnje izdanje Vinskog bor maratona organizira se uz potporu Vlade Republike Hrvatske i po prvi puta uz zemlju partnera – Mađarsku.

Prvi dan održat će se premium maraton s vinima vrhunske kvalitete, a drugog dana već tradicionalni maraton. Maraton će se održati uz cjelodnevne aktivnosti, programe, radionice, glazbeni sadržaj i obilježavanje Dana sela Zmajevca. Predstavit će se 30-ak vinara, a broj maratonaca biti će ograničen na otprilike 2.500 ljudi koji će između ostaloga uživati u Danima otvorenih podruma.

Mario Mijatović otkrio je kako najave i rezervacije smještaja već pristižu za najpopularniji vikend u Baranji, a i ove godine očekuju se brojni gosti iz raznih zemalja svijeta.  

Manifestacija je pravno zaštićena forma manifestacije zmajevačkih surduka pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Osvojila je srebrnu povelju 2017. godine u kategoriji ruralno-turističke manifestaciju u izboru Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

Točan program biti će poznat uskoro.