Najbolje besplatne video streaming plaforme

Tržište koje se veže uz streaming video sadržaja iznimno je zagušeno jer platformi ne nedostaje, zbog čega su korisnici ne samo u nedoumici kome se prikloniti, već i kako sve to uopće platiti.

Naime, sve se promijenilo s drugom polovicom prošle godine, kad su se pojavili Disney Plus, Apple TV Plus, Peacock i HBO Max. Uz postojeće Netflix, Hulu, Amazon Prime Video te HBO ponudu. Malo tko može sve platiti i pratiti, ali za takve također postoje rješenja – besplatna.

Stoga, u nastavku teksta donosimo platforme koje se ne plaćaju, a na njima ne nedostaje kvalitetnog sadržaja. Istina jest, filmovi, serije i dokumentarni filmovi nešto su starijeg datuma, no to ne bi trebao biti problem onima koji žele izbjeći plaćanje ovakvih usluga.

1. Crackle

Uvjerljivo najbolja besplatna opcija jer podržava mnoštvo platformi, a to su redom: Amazon Fire TV i Fire TV Stick, Android pametni telefoni i tableti, Android TV, Apple TV, Apple pametni telefoni i tableti, Chromecast, LG TV, Playstation 4, Roku, Samsung TV, Vizio TV, Xbox One, web browseri.

Ujedno, Carckle ima originalan sadržaj, za njega nije potrebna registracija i mana mu je što nema TV uživo. No, kome to u ovoj priči predstavlja bitnu ulogu? A toliko je dobar jer mu je suvlasnik Sony, zbog čega dobiva toliko kvalitetnog sadržaja. Nažalost, za Hrvatsku ova platforma nije dostupna pa oni spretniji mogu probati s VPN rješenjima.

2. IMDBtv

Podržava Amazon Fire TV i Fire TV Stick i Amazon Prime Video aplikaciju na Android uređajima, Apple TV, Appleove uređaje, Chromecast, Playstation 3 i 4, Roku, Xbox One i 360, smart TV uređaje, set-top “kutije”, Blu-ray playere i web browsers. Nema TV uživo, registracija je potrebna, postoji originalan sadržaj, baza s ponudom je iznimna, ali trenutno je IMDBtv dostupan samo u SAD-u.

3. Tubi

Podržava Amazon Fire TV i Fire TV Stick, Android uređaje, Apple TV, Apple uređaje, Chromecast, Comcast XFinity X1, Cox Contour, Nvidia Shield, Playstation 3 i 4, Roku, Samsung TV, Sony TV and Blu-ray playeri, TiVo, Vizio TV, Xbox One, Google Nest, Amazon Echo Show, web browsersi. Nema originalan sadržaj, nema TV uživo, registracija nije potrebna, ali Tubi je nedostupan u Europi. Što je šteta jer ima najveću bazu filmova i serija od svih besplatnih platformi. Zato ga zovu “besplatni Netflix”.

4. Vudu

Podržava Amazon Fire TV i Fire TV Stick, Android uređaje, Android TV, Apple TV, Apple uređaje, Chromecast, LG TV, Playstation 4, Roku, Samsung TV, TiVo, Vizio TV, Xbox One, Blu-ray playere, web browserse. Nema TV uživo, ne nudi originalan sadržaj, registracija je potrebna, ali u Hrvatskoj je nedostupan. Suvlasnik mu je Walmart pa uz besplatan sadržaj nudi i mogućnosti kupnje filmova, serija…

5. Roku Channel

Podržava sve Roku uređaje, Android uređaje, Apple uređaje i Samsung televizore. Ima TV uživo, nema originale, registracija nije potrebna, ali ni ova platforma nije dostupna u Hrvatskoj. Dakle, oni koji se snalaze s VPN rješenjima stvarno mogu profitirati u ovoj priči.