Najbolje ocijenjeno vino na Gatorfestu odnosno Knez vina je traminac iz 2009. godine Vina Papak iz Iloka

Jučer je započeo šesti Gator fest. Početak festivala dobroga vina obilježen je dodjelama nagrada onim najkvalitetnijima vinogorja Baranje. Najbolje vino se biralo između rekordnih 130 uzoraka od 29 proizvođača.

Ocjenjivanje vina započelo je 27. svibnja, a pobjednici su proglašeni jučer u starom podrumu vinarije Belje u Kneževim Vinogradima. Nagradu za najbolje ocjenjeno predikatno vino ove godine dobila je vinarija Svijetli dvori iz Karanca za svoju graševinu izvorne berbe 2015. godine. Drugo mjesto, odnosno Kneginje vina, prema mišljenju žirija zaslužilo je vino ,,1697” 2009. Dibonis winerya iz Subotice, a pobjednik je odnosno Knez vina je traminac iz 2009. godine Vina Papak iz Iloka.

Gator fest jedan je od poznatijih festivala u Baranji koji se ove godine nastavlja Wine and Walk programom te koncertom Natali Dizdar. Svi posjetitelji jučer na dodjelama nagrada imali su priliku kušati mnoštvo vrhunskih baranjskih vina, što će svi imat priliku učiniti i danas. Osim za Baranju ovaj festival najviše znači za Općinu Kneževi Vinogradi u kojemu se i održava.

”Isključivi cilj Gator festa je promocija Općine Kneževi Vinogradi kao vinske turističke destinacije i svojevrsne atrakcije. Ovo je kraj koji osim poljoprivrede u svakom smislu svoj razvoj vidi u turizmu, u kojemu imamo šta za ponuditi. Naše vinske ceste, gatori i surduci nešto su što se ne može vidjeti nigdej u svijetu.” – komentirao je načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić

”Baranja je definitivno biser turizma, naš najveći adut, turizam u Baranji započinje velikim koracima.” – oduševljeno je komentirao župan Ivan Anušić koji je najboljima uručivao nagrade.