Najplaćenija YouTube zvijezda prošle godine bio je devetogodišnji Ryan Kaji

Vjerovali ili ne, najplaćenija YouTube zvijezda u 2020. bio je devetogodišnji Ryan Kaji iz Teksasa. Njegov kanal “Ryanov svijet” (Ryan’s World) ima više od 28 milijuna pretplatnika i više od 45 milijarde pregleda. Sve to donijelo je mališanu 29,5 milijuna američkih dolara.

Naravno, kanalom i novcem upravljaju njegova majka Loann Kaji i otac Shion Kaji, a u videima se uz njih još pojavljuju i Ryanove sestre blizanke Emma i Kate. Priča o uspjehu ide u smjeru da je Ryan s tek tri godine u ožujku 2015. pitao majku zašto nije na YouTubeu, a druga djeca jesu, na što je ona dala otkaz u srednjoj školi, gdje je radila kao profesorica kemije.

No, prvo što je trebalo učiniti jest promijeniti prezime iz Guan u Kaji. Uspjeh je bio strelovit, “Ryanov svijet” postao je popularan dječji kanal jer djeci nudi teme koje ih zanimaju, a roditelji milijuna djece koja ga gledaju imaju povjerenja u sadržaj. Ipak, treba znati i da su česte kritike u smjeru promicanja konzumerizma zbog činjenice da Ryan često oglašava razne proizvode, prvenstveno igračke.

Moguće da su to zahtjevi PocketWatcha, s kojim su Ryanovi roditelji potpisali ugovor 2017. i prepustili im vođenje marketinga i prodaje.

Što se tiče ostalih YouTube zvijezda, na drugom mjestu je Mr. Beast (Jimmy Donaldson) s 24 milijuna dolara, a treći Dude Perfect s 23 milijuna dolara.

Ali, dječji kanali imaju primat, na prva su četiri mjesta najgledanijih svih vremena i tek onda s ukupnih 26,86 milijardi, ili 16 milijardi pogleda zaostatka za Vlad and Niki na četvrtom mjestu, dolazi PewDiePie. Te dječje zvijezde redom imaju između šest i devet godina, što znači da iza njihovih karijera stoje roditelji ili netko treći.

Kompletnu listu s više detalja pogledajte OVDJE.