Nakon održanog sastanka u Vladi Konzum snižava cijene za 360 proizvoda

Nakon današnjeg sastanka u Vladi Konzum će u sklopu inicijative za smanjenjem cijene od petka krenuti s akcijama i snižavanjem cijena za 360 proizvoda. U Vladi je danas održan sastanak premijera Andreja Plenkovića i pet ministara s predstavnicima trgovačkih lanaca vezano uz inicijativu da se cijene određenih artikala vrate na razinu od kraja prošle godine, piše HRT.

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško izjavio je nakon sastanka da će Konzum u sklopu inicijative za smanjenjem cijene od petka krenuti s akcijama i snižavanjem cijena, piše HRT.

Imali smo konstruktivan razgovor s Vladom, koja će sutra izaći s novim mjerama. Mi kao Fortenova i Konzum, zajedno s našim proizvodnim kompanijama dali smo obećanje da ćemo odraditi sve što je u našem interesu da pomognemo u smanjenju inflacije u RH. Mi ćemo već od petka krenuti s određenim akcijama na nekih 360 proizvoda + 1000, sa kojima ćemo ići s manjim cijenama“, rekao je Peruško, istaknuvši kako je svima u cilju da inflacija u zemlji bude manja.

Ministar gospodarstva Davor Filipović je rekao kako ne vjeruje da će neki od trgovaca izbjeći spuštanje cijena, jer bi time izigrali hrvatske građane, a i trgovcima je u interesu očuvanje kupovne moći građana. Pojasnio je da nije riječ o skidanju cijena 360 proizvoda, nego o ukupnoj vrijednosti košarice koja će biti vraćena na razinu od 31. prosinca “kod nekih trgovaca koji to mogu napraviti”, a ima i onih koji to neće moći učiniti u potpunosti.

Na sastanku su uz premijera potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar financija Marko Primorac, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.