Nastavljaju se gužve na graničnim prijelazima

Pojačan je ulazak osobnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, upozoravaju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) te dodaju da su zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu brojne katamaranske, brodske i trajektne linije.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb – Istok u smjeru Bregane, vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine.

Kolnici mokri i skliski

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama i obilaznicama, pa HAK vozače poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog olujnog vjetra na Krčkom mostu zabrana je za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom.

U prekidu je katamaranska linija: Mali Lošinj–Cres–Rijeka, Novalja–Rab–Rijeka, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split i Ubli-V. Luka-Hvar-Split, Vis-Split, brodska linija Mali Lošinj–Unije–Susak te trajektne linije: Porozina–Brestova, Lopar–Valbiska i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.