Nema opravdanja: Ulica nije mjesto za život, pogotovo za osobu s posebnim potrebama

foto:Čitatelj

Tužne slike stižu iz Belog Manastira, Željko osoba s posebnim potrebama spava na ulici, na travi dok se temperatura preko noći spušta do 1 stupanj.- Opisuju građani putem Facebooka. Policija je bila više put na terenu, ali napravi samo zapisnike, građani kažu da su kontaktirali i socijalnu službu koja kaže da traži rješenje za Željkovu situaciju.

Baranja info je u večernjim sati zaprimila jako puno apela i upita da objavimo priču, sutra ćemo kontaktirati mnogobrojne službe i donijeti opširniju priču.

Stav Baranje info je jasan:

Važno je da se Željko ne prepušta ulici, pogotovo sada tijekom hladnih mjeseci. Odlaganje reakcije može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, pa čak i smrti. Situacija Željka i drugih osoba koje se suočavaju s takvim teškim okolnostima zahtijeva brzu i suosjećajnu reakciju nadležnih institucija.

Situacija koju građani opisuju iznimno je zabrinjavajuća, a odgovornost leži na socijalnim službama i ostalim nadležnim institucijama da hitno reagiraju i pruže pomoć Željku. Svaka osoba zaslužuje osnovno dostojanstvo i ljudske uvjete života, bez obzira na svoje okolnosti.

Nadamo se da će nadležne institucije brzo djelovati kako bi pružile pomoć Željku i riješile ovaj tragičan problem. Život svake osobe ima neprocjenjivu vrijednost, i da institucije preuzmu brigu o onima koji su najranjiviji među nama.

Važno je nastaviti pritisak na nadležne institucije, socijalnu službu i druge , kako bi se hitno pronašlo rješenje za Željka i osobe u sličnoj situaciji. Nedostatak smještaja i podrške za osobe s posebnim potrebama je ozbiljan problem.

foto:Čitatelj