Netflix diže cijene paketa pretplate

FOTO:PIXABAY

Netflix se s krajem listopada odlučio povisiti cijene za većinu paketa, pa će tako oni najluksuzniji odsad koštati 13,99 američkih dolara i 17,99 dolara. Prije povećanja cijena koštali su 12,99 dolara i 15,99 dolara.

Iako se korisnici neće složiti s argumentima, iz Netflixa su ih spremno ponudili te opravdali težnjom za što kvalitetnijim sadržajem. Svjesni da je konkurencija sve opasnija, a situacija s pandemijom koronavirusa ljude drži više uz male ekrane nego ikad prije, potrebno je stvarati sadržaj zbog kojeg će ostati uz platformu.

“Shvaćamo da ljudi imaju više izbora nego ikad i predani smo pružanju još boljeg iskustva našim članovima. Ažuriramo cijene kako bismo mogli i dalje nuditi više različitih TV emisija i filmova”, poručili su iz Netflixa.

Nije ni to sve, za Netflix su troškovi porasli nakon što je krenula pandemija, upravo zbog činjenice da se dogodila navala kakvoj nikad nisu svjedočili. Održavanje, stvaranje sadržaja i pružanje vrhunske usluge općenito.

Također, dobra vijest za sve koji koriste najjeftiniji paket jest u tome što se cijena za njega nije povećavala – i dalje je 8,99 dolara. Naravno, u Hrvatskoj je nešto drugačija naplata jer smo u Europskoj uniji i naplata ide u eurima. Pa je tako osnovni plan 7,99 eura mjesečno, standardni je 9,99 eura i bit će 10,99 eura po novom, a premium 11,99 eura i po novom će biti 13,99 eura.

Svim će korisnicima minimalno mjesec dana unaprijed biti najavljena promjena cijena pa će moći odlučiti što dalje. Treba naglasiti i da Netflix nije dizao cijene od siječnja prošle godine, kad su sva tri paketa poskupjela. Prije tog povećanja cijena, one su iznosile po paketima – osam, 11 i 14 dolara.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li konkurencija iskoristiti ova poskupljenja pa na konto toga pridobiti još pokojeg novog korisnika u svom “asortimanu”.