Noć knjige 2020. u Gradskoj knjižnici Beli Manastir

Danas, 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige održava se deveta Noć knjige, posvećena aktualnoj temi promjene. Promjena je zahvatila i Noć knjige, koja će se po prvi puta održati u virtualnom svijetu.

Gradska knjižnica Beli Manastir pripremila je bogat program povodom Noći knjige koji možete pratiti na službenoj Facebook stranici Gradske knjižnice od 17 sati.

PROGRAM: 

• Knjiške mozgalice – Ljudi su znatiželjna bića i još k tome vole dobar izazov. Donosimo vam stoga logičke zagonetke koje, nakon što ih riješite možete podijeliti s obitelji i prijateljima.

• Crtice iz knjižnica – objava zanimljivosti iz knjižničarstva na društvenoj mreži  (najmanja knjiga u katalogu Gradske knjižnice Beli Manastir, svetac zaštitnik knjižnica i slično).

• Lagane vježbe s knjigom u vrijeme izolacije- Svi smo zatečeni ovim virusom, okolnostima u kojima smo se našli, no činjenica je da najviše možemo pridonijeti normalizaciji života ako djelujemo u okviru svog mikro svijeta, pazeći sebe, svoje bližnje, čuvajući svoje zdravlje tjelesnom aktivnošću, kvalitetnom i umjerenom prehranom.Sad svi imamo dovoljno vremena da se bavimo neki drugim stvarima za koje inače nemamo vremena, čitamo, educiramo se i napredujemo na osobnom i profesionalnom planu.

• Priredite si večeru iz književnih djela – objava recepata koji se nalaze u poznatim i manje poznatim književnim djelima.

• Ispričajmo si priču za laku noć – Otkrivamo blaga mađarskih narodnih bajki na policama dječjeg odjela

• Zapali svjetiljčicu za knjižnicu i knjigu – pozivamo vas da u ovo doba obustave života i čuvanja zdravlja zapalite svjetiljčicu u prozorima svojih kuća i stanova za bolje sutra.

https://web.facebook.com/events/270752927417794/