Novi Društveno-vatrogasni dom u Jagodnjaku

U Jagodnjaku dovršena je gradnja Društveno-vatrogasnog doma, odnosno višenamjenskog objekta na tri etaže. Gradnja je trajala nešto više od godinu dana, a Dom bi bio već u upotrebi da nije situacije s pandemijom koronavirusa u cijeloj Hrvatskoj. Vrijednost cjelokupnog projekta je 7,2 milijuna kuna, a financiran je sredstvima Europske unije.

Ova višenamjenska zgrada na tri etaže ukupne je veličine od 1000 kvadratnih metara. Sam prostor sastoji se od prostora za DVD Jagodnjak, u prizemlju objekta, s garažom za dva vatrogasna vozila i jedno kombi vozilo te prostor za opremu, svlačionice, sanitarni čvorovi i tuševi. U podrumu objekta nalazi se kotlovnica i prostor od 300 kvadratnih metara čija namjena se još definira. Na katu su uredski prostori te ulaz na vatrogasni toranj s kojega se vidi šira okolica Jagodnjaka. Prostor ima i svoj parking. Zgrada je više namjenska jer će, osim DVD-a, ovaj prostor koristiti mještani, udruge, organizacije i sama lokalna samouprava.

”Ovaj dom je sigurno nešto novo u Jagodnjaku i prije svega puno znači za mještane Jagodnjaka, ali i samom DVD-u koji nije bio adekvatno smješten, a u pitanju su vrhunski pojedinci, vrhunski ljudi koji obavljaju svoj zadatak, usudim se reći da su vjerojatno u Baranji od svih DVD-ova najažurniji, najosposobljeniji, a i najopremljeniji.” – oduševljenje nije skrivao načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević koji je svim pohvalama dobrovoljnim vatrogascima ovoga DVD-a zahvalio za trud i rad ovim objektom.

Zadovoljni su i sami članovi DVD-a te nam je zapovjednik Mladen Đermanović rekao kako za njih ovaj prostor znači mnogo. Posebnost ovog objekta su četiri različita načina grijanja prostora, u pitanju je grijanje na plin, pelete, solarne panele i malom elektranom od 30kW.

Završetkom koronakrize na ovom objektu izvršit će se tehnički pregled te primopredaja, useljenje i početak korištenja čemu se svi mještani Općine vesele.