Novo prekoračenje brzine u Čemincu, vozio 144 km/h

foto: MB Press

Fiksna kamera u Čemincu jučer je zabilježila vozača osobnog automobila njemačkih registracijskih oznaka kako vozi čak 144 km/h iako je u toj ulici ograničenje brzine 70 km/h, doznajemo iz PP Beli Manastir.

Nakon utvrđivanja podataka koje upravljao navedenim vozilom vozaču slijedi prekršajni nalog.

Za ovaj prekršaj predviđena je novčana kazna od 10.000,00 do 20.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana u upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije od 3 do 12 mjeseci, te 6 negativnih prekršajnih bodova.

U Čemincu pomoću fiksne kamere „Gatsso“ u prvih šest mjeseci 2022. godine ukupno je utvrđeno 386 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

,,Sudjelovanje u prometu značajan je dio naše svakodnevice, propise i pravila o ponašanju u prometu uglavnom poznajemo ili mislimo da ih poznajemo i o njima ne razmišljamo. Zato pozivam vozače da ne luduju jer cesta nije pista i da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti. Upamtite da niste sami na cesti i da ne možete predvidjeti reakcije drugih sudionika u prometu. Jedan nesavjestan potez može rezultirati kobnim posljedicama, stoga opreza nikad dosta.”, istaknuo je Žarko Jurak iz PP Beli Manastir.