Novo prometno ograničenje i znakovi na zavoju u Kozarcu

Prije nekoliko dana postavljeni su dodatni prometni znakovi te ograničenje brzine na često kobnom zavoju u Kozarcu kako bi se dodatno izbjegle prometne nesreće koje su vrlo često upravo na tom mjestu. Policijska postaja Beli Manastir predložila je dodatno označavanje zavoja na Državnoj cesti 7, u Međimurskoj ulici kod kućnog broja 1.

Od 1. siječnja 2016. godine do 30. rujna 2021. godine upravo na toj lokaciji dogodilo se ukupno 27 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe ozlijeđene. Čak 23 prometne nesreće bile su s materijalnom štetom.

Uzrok 23 prometne nesreće bila je neprilagođena brzina iako je ograničenje 50 km/h, a sada je smanjeno prometnom signalizacijom na 40 km/h.

Osim ograničenja brzine dodani su prometni znakovi s refleksijom koji upućuju na opasan zavoj te usmjerivači, također je isfrezan dio asfalta u zavoju kako bi se vozači dodatno usporili. Znakovi su postavljeni u oba smjera pa čak i prije ulaska u naselje sa strane Belog Manastira.

Još u ožujku 2019. godine dodane su prometne signalizacije, ali se broj prometnih nesreća nije smanjio već se čak povećao zbog čega je se sada upravitelj cesta prema prijedlogu Policijske postaje Beli Manastir odlučio na sva moguća prometna upozorenja.