Obilježena 28. obljetnica pogibije Đure Podboja

Jučer je obilježena je 28. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja i djelatnika OIV-a Đure Podboja. Đuro je bio heroj koji je za vrijeme Domovinskog rata do zadnjih snaga od agresora branio odašiljač na kojem je radio, a koji sada ponosno nosi njegovo ime – „Belje Đuro Podboj“.

Unatoč okupaciji i razaranjima sustav Odašiljača i veza cijelo je vrijeme odašiljao radijske i televizijske programe Hrvatske radiotelevizije čime je spriječena informativna blokada. Zahvaljujući tome Hrvatska je i u medijskom ratu ostvarila pobjedu, a dragi kolega za to je dao i svoj život.

U spomen njegovoj nesebičnoj žrtvi izaslanstvo Uprave OIV i bivši kolege položili su vijence i zapalili svijeće ispred obilježja postavljenog njemu u čast.

Izaslanik Uprave OIV-a, Marijan Pavić prenio je riječi Mate Botice, člana Uprave – direktora OIV-a, da Odašiljači i veze, kao kompanija koja je imala i ima važnu ulogu u stvaranju moderne hrvatske države, na poseban način njeguju vrijednosti proizašle iz Domovinskog rata.
Jedna od njih dogodila se i ovdje, na našem odašiljaču gdje je Đuro Podboj radio i branio svoje. Znao je on dobro što bi značilo zauzimanje ovog objekta za cijelo područje istočne Slavonije, Baranje i dijela Podravine, a time i za cijelu Hrvatsku. Dao je ono najviše i najvrijednije što je imao – svoj život. Stoga, u ime svih nas koji danas s jednakim zanosom radimo i stvaramo, suočavamo s raznim izazovima, promičemo istinu i slavimo uspjehe kojih ne bi bilo da nije bilo ljudi poput Đure Podboja izražavam pijetet, zahvalnost i duboko