Objavljen natječaj za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025.

Temeljem Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025. koje je donijelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih natječaj za upis učenika objavljuje se na mrežnim stranicama srednjih škola i osnivača.

Učenici se prijavljuju i upisuju u I. razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025. elektroničkim načinom preko mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ): https://srednje.e-upisi.hr, a na temelju natječaja za upis koji raspisuju i objavljuju škole.

Učenici prvih razreda srednjih škola prijavljuju se i upisuju u učenički dom u školskoj godini 2024./2025. elektroničkim načinom preko mrežne stranice Informacijskog sustava prijava i upisa u učenički dom (ISPUUD): domovi.e-upisi.hr, a na temelju natječaja za upis koji raspisuju i objavljuju učenički domovi.

Prijava obrazovnih programa za redovite učenike trajat će od 28. lipnja do 8. srpnja, dok će za programe koji zahtijevaju dodatne provjere prijave biti do 1. srpnja.

Natječaje možete pronaći na linku https://www.obz.hr/index.php/prosvjeta/srednjoskolski-odgoj-i-obrazovanje/upis-ucenika-u-i-razred