Objavljeni javni pozivi za projekt ,,Zajedno za bolju i sretniju budućnost”

foto:Mihaela Vojtek /MB PRESS

Projekt ,,Zajedno za bolju i sretniju budućnost” zapošljava 60 žene koje će pružati skrb starijim i nemoćnim osobama kroz dvije godine zaposlenja preko projekta. Zaposlene žene obavljati će klasične poslove njegovateljice ili gerontodomaćice krajnjim korisnicima kojih će ukupno biti 300 na području Grada Belog Manastira, Općine Popovac te Općine Petlovac. Projekt je vrijedan 9.762.855,19 kuna. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir, a partneri su Grad Beli Manastir, Općine Petlovac i Popovac, HZZ – regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb Beli Manastir.

Gradsko društveno Crvenog križa Beli Manastir objavilo je javni oglas za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme u okviru projekta „Zajedno za bolju i sretniju budućnost“ iz „Zaželi – Programa zapošljavanja žena”. Zapošljava se 60 žena na radno mjesto gerontodomaćice – pružanje usluge potpore i podrške u kućanstvu za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. Svaka zaposlena djelatnica pružat će potporu i podršku za minimalno 4, a maksimalno 5 krajnjih korisnika koje će obilaziti nekoliko puta tjedno te im pružati odgovarajuću pomoć i podršku u cilju prevencije prerane institucionalizacije i poboljšavanja kvalitete života osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu.

Kandidatkinje moraju ispunjavati slijedeće opće uvjete za prijem u radni odnos, a to su:

 1. Razina obrazovanja:
  • nezavršena osnovna škola,
  • završena osnovna škola,
  • najviše završena srednja škola (trogodišnja ili četverogodišnja)
 2. Punoljetnost
 3. Hrvatsko državljanstvo
 4. Moraju biti u evidenciji nezaposlenih HZZ-a

Natječaj je otvoren do 12.2.2019. godine, a prijaviti se može putem pošte, elektroničke pošte ili osobnim putem na adresu Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir.

Više informacija kliknite OVDJE.

Također, je objavljen javni poziv za iskaz interesa starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju za korištenje usluge potpore i podrške u kućanstvu u okviru projekta. Starijima i nemoćnima biti će pružena pomoć u dostavi namirnica, lijekova, raznih potrepština, pomoć u pripremi obroka, čišćenju, briga o higijeni, ali i društvo. Usluga potpore i podrške u kućanstvu krajnjim korisnicima biti će popuno besplatna.

Krajnji korisnicu moraju zadovoljavati neke uvijete:

 1. Starije osobe (osobe iznad 65 godina)
 2. Osobe u nepovoljnom položaju (osobe mlađe od 65 godina koje ne mogu samostalno udovoljiti osnovne životne potrebe (npr. osobe s invaliditetom, osobe s mentalnom retardacijom, kronični bolesnici i sl.))
 3. Osobe kojima takva usluga već nije osigurana iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora te ne primaju doplatak za pomoć i njegu od Centra za socijalnu skrb
 4. Osobe koje nemaju mogućnost da im pomoć osiguraju roditelji, bračni drug i djeca ili drugi članovi obitelji ili da si istu osiguraju samostalno te da nemaju sklopljen ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju
 5. Osobe koje nisu smještene u domove za stare i nemoćne osobe

Potencijalni korisnici projekta prijavljuju se djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Belog Manastira osobno ili preko posrednika u prostorijama Crvenog Križa (Vladimira Nazora 28A Beli Manastir), svakog radnog dana od 7,00 do 15,00 sati.

Više informacija kliknite OVDJE.