OBŽ bez novooboljelih

OBŽ

Na jednoj od zadnjih konferencija za medije Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije o najnovijim informacijama izvijestio nas je načelnik Stožera Goran Ivanović. U posljednja 24 sata testirano je 70 uzoraka od kojih niti jedan nije pozitivan stoga je županija još uvijek na 131 oboljelom osobom od Covida-19.

Aktivnih bolesnika u ovome trenutku je 19. Ukupno je izliječeno 104 osobe, u osječkom KBC-u na liječenju je 7 osoba, dvoje manje nego jučer, koje su prebačene na kućno liječenje. Niti jedan pacijent nije na respiratoru te nema novih preminulih. U samoizolacije je trenutno 199 osoba.

Policija je poštivanje mjera samoizolacije provjerila kod 29 osoba, od kojih jedan po dojavi građana te je taj jedan potvrđen točnim te se radi o osobi u Đakovu. Jučer je bio zadnji dan provjere propusnica te je utvrđeno kako su svi imali valjane E-propusnice, a provjereno je ukupno 2561 osoba.

Načelnik Ivanović najavio je kako će se Stožer civilne zaštite OBŽ sastajati na redovnim sjednicama još do petka te će do tada biti redovne konferencije, nakon čeka će se Stožer sastajati samo prema potrebi.