Ocjenu pet za proračunsku transparentnost dobili su Beli Manastir, Draž i Osječko-baranjska županija

Institut za javne financije objavio je rezultate istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica.

Otvorenost (transparentnost) proračuna podrazumijeva mogućnost građana da dobiju potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu. Građanima omogućuje da se informiraju i utječu na što efikasnije prikupljanje javnih sredstava i ponudu javnih dobara i usluga, povećanje odgovornosti lokalnih vlasti i smanjenje mogućnosti za korupciju.

Proračunsku transparentnost Institut za javne financije promatrao je i svoju ocjenu dao za period studeni 2018. – ožujak 2019. godine

Ocjenu pet za proračunsku transparentnost dobili su Beli Manastir, Draž i Osječko-baranjska županija, ocjenu četiri za proračunsku transparentnost dobili su Kneževi Vinogradi i Petlovac, Ocjenu tri za proračunsku transparentnost dobili su Popovac, Jagodnjak, Čeminac i Bilje, a najlošiju ocjenu odnosno jedinicu dobila je Darda.

Više o transparentnosti proračuna jedinica lokalne samouprave pogledajte na sljedećem linku: http://www.ijf.hr/transparentnost-2019/karta