Odabir željene karijere i fakulteta

foto: pixabay

Inicijativa Career Paths osnovana je u 2014. u Milanu u Italiji s ciljem okupljanja stručnjaka za razvoj karijere, a kako bi se realizirao potencijal mladih usmjerenih na intelektualni razvoj te im se pružila  mogućnost za prenošenje znanja i dosezanje vlastitih profesionalnih ciljeva tj. usmjeravanje mladih pri odabiru željene karijere i fakulteta.

Od  2020. godine Career Paths okupio je  tim stručnjaka pod istim imenom i svoje djelovanje započeo i u Hrvatskoj. Nakon prve prošlogodišnje konferencije i sajma održanih u siječnju u Zagrebu, a koji su potaknuli velik interes sudionika i medija, inicijativa je  proširena na čitavu regiju, a projekt je ostvaren  zahvaljujući trima uspješnim poslovnim ženama Dolly Predović, dugogodišnje profesorice na Bocconiju, Jasmine Bagarić, uspješne hrvatske poduzetnice koja stoji iza brandova Magnolija i Clan store te Josipe Bagarić, stručnjakinje za ljudske potencijale, koja je radila u Ralph Laurenu u New Yorku, Genevi i Munchenu.

Obzirom na okolnosti, ovogodišnji edukativni sajam “CPC SEE 2021-ONLINE” održat će se virtualno i to u subotu, 30.01.2021. godine. Ove godine posjetitelji online sajma imati će priliku  interaktivno sudjelovati u procesu međusobnog upoznavanja s izlagačima iz cijele Europe, a i šire.

Na sajmu će, osim konferencijskog programa, biti prisutni i virtualni štandovi brojnih poznatih svjetskih sveučilišta, renomirane ljetne škole, kao i strani internati sa svojim zanimljivim programima čije dobne granice započinju s 12+, što “Career Paths Connects” čini odličnom prilikom i za mlađe uzraste. Sajam je zamišljen je kao mjesto gdje će, po uzoru na najbolje svjetske prakse, mladi dobiti mogućnost da s najboljim svjetskim stručnjacima jasnije definiraju kojim putem ići i kako pronaći zadovoljstvo u postizanju karijernih ciljeva.

Održat će se i dva panela, prvi na temu Novonastalih trendova u inovaciji i internalizaciji obrazovanja, kojeg je moderirala Dolly Predović (profesorica na Bocconiju) i na kojem ćemo imati prilike čuti Francisca Marmoleja (savjetnika za obrazovanje Katarske zaklade za znanost, obrazovanje i razvoj zajednice), Elspeth Jones (professora emeritusa Internalizacije višeg obrazovanja na Leeds Beckett Sveučilištu u Ujedinjenom Kraljevstvu) te Riccarda Donadona (suosnivača H-FARM-a). Na drugom panelu naziva Tvoja karijera je naš cilj – iz studentske perspektive kojeg je moderirala Ena Crnić (Career Paths studentica) govornici su Milena Đuričić (suosnivačica i voditeljica odjela u Videomitu), Tanja Golešić (predsjednica uprave Jimmy Choo), Eric Villency (direktor Villency Grupe) i Sebastian Suhl (direktor Trussardija).

Unutar programa održat će se i dvije radionice, prvu će voditi Goran Vlašić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a drugu, na temu ‘Razmišljanje bez ograničenja’, direktor Crealize gmbH-a, Jacob Fatih. Na kraju programa sudionici će imati priliku čuti iskustva studenata koji su studirali u inozemstvu.