Odobren ERASMUS+ projekt ‘Discover & Learn Abroad’ vrijedan 76.122 EUR za Drugu srednju školu Beli Manastir

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je projekt mobilnosti učenika “Discover & Learn Abroad” (“Otkrivajte i učite u inozemstvu”) Drugoj srednjoj školi Beli Manastir. Projekt, vrijedan 76.122 EUR, omogućit će učenicima stjecanje stručne prakse u Njemačkoj i Španjolskoj, a koordinira ga nastavnica Melita Todorović.

Projektom je predviđena mobilnost za ukupno 24 učenika, od kojih će najmanje 14 biti iz kategorije manjih mogućnosti. Prva mobilnost učenika planirana je za jesen 2024. godine u Schkeuditz, Njemačka, dok je druga mobilnost predviđena za proljeće 2025. godine u Puerto de la Cruz na sjevernom dijelu otoka Tenerife, Španjolska.

Učenici koji će sudjelovati u projektu bit će odabrani putem natječaja. Nakon odabira, obavezni su sudjelovati u jezičnim, kulturološkim, pedagoškim i stručnim pripremama kako bi bili što bolje pripremljeni za boravak i rad u inozemstvu.

Projekt “Discover & Learn Abroad” ima za cilj ne samo profesionalni razvoj učenika nego i njihovo osnaživanje kroz interkulturno iskustvo, poboljšanje jezičnih kompetencija te razvoj socijalnih i osobnih vještina.

Druga srednja škola Beli Manastir s ponosom ističe da će ovaj projekt značajno doprinijeti osobnom i profesionalnom rastu njihovih učenika, otvarajući im vrata prema novim znanjima i iskustvima koje će moći primijeniti u daljnjem obrazovanju i karijeri.