Odobren projekt izgradnje biciklističke staze Kn. Vinogradi-Kamenac

FOTO: Općina Kneževi Vinogradi

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspješno je ocijenio i odobrio za financiranje projekt izgradnje pješačko-biciklističke staze između Kneževih Vinograda i Kamenca, uz dodatno ozelenjavanje trase sadnjom drveća.

Tom prigodom, općinski načelnik Vedran Kramarić sudjelovao je na svečanoj primopredaji ugovora o sufinanciranju projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 274.000 eura, od čega će Fond sufinancirati 80%.

Načelniku Kramariću ovaj vrijedan ugovor uručili su potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar prostornog uređenja Branko Bačić, ministrica zaštite okoliša Marija Vučković te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen.

Ovo ulaganje predstavlja prvu fazu projekta, koja uključuje izgradnju pješačko-biciklističke staze i ozelenjavanje. U daljnjim fazama predviđa se i postavljanje energetski učinkovite LED rasvjete uz stazu, čime će se dodatno unaprijediti infrastruktura i sigurnost za sve korisnike.

Odobrenjem ovog projekta nastavlja se pozitivan trend ulaganja u održivu infrastrukturu, čime se potiče zdrav način života i ekološka svijest među stanovnicima općine.