Održan 11. Čvarakfest u Karancu

Danas, 30. studenog 2019. godine u baranjskom etno selu Karanac održan je 11. Čvarak fest. Manifestacija koja se održava u okviru ‘Zimskog vašara’ u Karancu i privlači veliki broj posjetitelja iz cijele Hrvatske. Na natjecanje se odazvalo desetak majstora pripravljanja čvaraka – svi uvjereni da će upravo njihovi čvarci biti najbolji.

Na brojnim štandovima nudili su se različiti domaći proizvodi (upotrebni predmeti, rukotvorine i suveniri), prehrambeni artikli i gastronomski specijaliteti te vina i druga pića.

Sve danas ovdje što vidite to je domaća hrana odnosno hrana našeg djetinjstva te naših roditelja i djedova. Ovo je hrana po kojoj je Baranja poznata odnosno ovo su prirodni proizvodi koji možete okusiti, probati i kupiti direktno od proizvođača te nisu proizvodi koje će te naći u celofanu ili da su pod nekim svjetlima. Ova manifestacije samo pokazuje da smo na dobrome putu jer iz godine u godinu raste broj posjetitelja,  a nismo ništa izmislili samo radimo ono što smo oduvijek radili. – Izjavio je Vladimir Škrobo, popularni Bajo organizator manifestacije.

Ovo je samo još jedna manifestacija koja za cilj ima promociju bogate turističke ponude kako same Baranje tako i Općine Kneževi Vinogradi s naglaskom na gastro i etno ponudu.  Evo i ovim se javnim putem zahvaljujem gospodinu Škrobi kao glavnom organizatoru i idealnom začetniku ove manifestacije. Ova manifestacije je prerasla lokalne razmjere što se može vidjeti po brojnim posjetiteljima što znači da smo postigli efekt „– izjavio je Vedran Kramarić načelnik općine Kneževi Vinogradi za Baranju info.