Održan 13. Memorijalni malonogometni turnir „Stevica Šovakov“

27.kolovoz poseban je datum već 13 godina u selu Gajić. Riječ je o rođendanu i nogometnom turniru u čast  Stevici Šovakovu, mladiću koji je prije 12 godina izgubio bitku s opakom bolesti –  sarkomom vratne kralježnice. Stevica je u 24. godini života, inače student Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, preminuo 2008. godine unatoč silnim naporima liječnika i obitelji te podršci prijatelja.

Pet mjeseci nakon smrti, obitelj je organizirala nogometni turnir njemu u čast na posjedu obiteljske kuće u Gajiću, koji je do danas postao prepoznatljiv i na koji dolaze i mladi i stari, Stevičini nekadašnji prijatelji koji ga nikada nisu zaboravili, ali i oni koji su samo čuli za njega ili rodili se nakon njegove smrti. Stevičina borba započela je potkraj 2004. godine, kada mu je dijagnosticirana bolest. Prvi puta je iz bitke za život izašao kao pobjednik, te je 4. lipnja 2006. održano posebno misno slavlje u crkvi sv. Barbare u Dražu koje je predvodio vlč. Josip Kuzmić u čast oporavka. Uz obitelj i brojne prijatelje, poznanike ali i one koje je upoznao u svojoj najvećoj životnoj borbi, istaknula se časna sestra Kaja (tada fizioterapeutkinja Bizovačkih toplica) koja je odigrala značajnu ulogu u ozdravljenju ovog hrabrog mladića. Na žalost, bolest se vratila i Stevica Šovakov je preminuo 28. ožujka 2008. godine.

Ove godine uz poštivanje svih epidemioloških mjera, turnir je ušao u 13. izdanje i ponovno okupio veliki broj ljudi uz 8 ekipa. Prije samog turnira, održana je kraća komemoracija na gajićkom groblju, na posljednjem počivalištu Stevice Šovakova, a molitvu je vodio župnik Josip Kuzmić iz Draža, u nazočnosti obitelji: brata Adama s obitelji; oca Adama i majke Eržike; te najbližih prijatelja s kojima je djelio školske klupe i studentske dane, poput Adama Svirčevića iz Županje i Daniele Herman iz Belog Manastira.

Nakon komemoracije,  obitelj i prijatelji nastavili su druženje u obiteljskoj kući Šovakovih te simbolično uz nogomet i druženje obilježili Stevičin rođendan, čija je velika slika bila postavljena u dvorištu zajedno s nagradnim peharima za igrače. Njegovi prijatelji stigli su iz brojnih mjesta diljem Hrvatske i susjedne Mađarske, a mnogi od njih ostali su u prijateljskim odnosnima i godinama nakon njegove smrti.