Održan 4. Biljski akvatlon

Nedjelju je Bilju obilježio sportski dan. Počeo je već u nedjeljno rano prijepodne utrkom u tzv. standardnom akvatlonu koja je održana u sklopu 4. Prvenstva Hrvatske u akvatlonu, a nastavio se završnicom 65. kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak.


Natjecatelji za akvatlon su se prijavili iz čitave Hrvatske, a između njih 60, tražili su se najbolji. Početak utrke je krenuo s trčanjem 2500 metara, zatim plivanje 1000 m i natrag na noge kako bi ponovo otrčali 2500 m.
U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Ana Lučić iz Triatlon kluba Svibir, dok je u muškoj Tin Kaurić iz Triatlon kluba Velika Gorica.

“Okupilo se čak 60 ekipa koje su se natjecale u ukupno 4 kategorije: Radi se o 20 ekipa seniora, 17 ekipa seniorki, 12 ekipa juniora i 11 ekipa juniorki, a koji su pristigli iz svih dijelova Hrvatske. Od Varaždina i Zagreba, preko Bilogore i Moslavine do Slavonije i Baranje”, rekao je predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever.

Općina Bilje je zaista prepoznata kao jedna destinacija koju svake godine posjećuje sve više i više ljudi iz čitave Hrvatske a i regije.