Održan bogat program za djecu u sklopu projekta Offline dječjeg ljetnog kampa

Udruga mladeži za njegovanje običaja Mađara “Novi Bezdan” je 15. kolovoza  2019. godine u popodnevnim satima priredio bogati program za djecu i to u sklopu projekta  Offline dječjeg ljetnog kampa  čiji je pokrovitelj HEP d.d.

Udruga je na svome sjedištu, točnije u dvorištu Mađarske kući u Novom Bezdanu  u ambijentu mađarske etno kuće je dočekao dječicu sa nizom zanimljivih sadržaja, čime je htio dokazati da je djeci bolje provest slobodno vrijeme na zraku nego pred televizorom, kompjutorom ili tabletom/mobitelom. U programskoj ponudi je bilo jahanje, streljenje lukom i puhaljkom, oslikavanje lica, tetovaža sa šljokicama, bojanje figura od gipsa i drugih kreativnih radionica, ali je bilo na raspolaganju i druga sportska oprema koju su djeca mogle koristiti do mile volje. Ako su netom ogladnjeli domaćini su im pripremili fine langošice, kuhanog kukuruza, hladne lubenice, grožđa i domaćeg soka od bazge i višnje, a u večernjim satima se zapalila i logorska vatra gdje su mogli ispeći kobasice na ražnju. Program je bio dobro posjećen – sudjelovalo je oko 40-tak djece iz Novog Bezdana i drugih naselja Općine Petlovac.

Inače u sklopu ovog projekta – Offline dječji ljetni kamp čiji je pokrovitelj HEP d.d. – udruga je već ostvario niz programa koji je imao karakter dnevnog boravka za djecu nižih razreda osnovne škole. Tako od početka srpnja vodili djecu u kino u Osijek, odlazili na izlete, održali igraonice i plesne radionice, te su se preko tjedna u srpnju i kolovozu gotovo  svako poslijepodne u radnome tjednu okupili na razne sportske aktivnosti u dvorištu Mađarske kuće.

Pokazalo se da je program dobro prihvaćen, te je udruga imala konstanto oko 15 korisnika.