Održan CreArt – sajam kreativnosti i umjetnosti

Jučer u dvorištu Etnološkog centra baranjske baštine održan je CreArt – sajam kreativnosti u umjetnosti. Sajam CreArt održan je četvrtu godinu za redom, na inicijativu Savjeta mladih Grada Belog Manastira u suradnji s TZ Baranje.

Na ovogodišnjem CreArt sajmu predstavilo se 13 umjetnika različitih vrsta. Neki su predstavili svoje radove na štandovima te prezentirali kako do krajnjih proizvoda dolaze. Domagoj Salonja, osim prezentacije svojih već gotovih radova, na radionici SpreyArt svim prisutnima prezentirao je ovu posebnu vještinu slikanja. Tea Đurin prezentirala je svoje umjetničke slike i crteže, a za sve zainteresirane crtala je karikature od traženih likova. Kristina Barukčić prezentirala je svoje crteže, ponajviše realistične portrete. U galeriji Etnološkog centra svoju kolekciju fotografija izložio je Zvonimir Janković, a fotografije Dubravka Franjina projicirane su na platnu u dvorištu.

Osim vizualnih umjetnosti na festivalu predstavili su se u vješti primijenjeni umjetnici pa je tako Beatris krojački salon predstavio svoje kreacije, društvo iz PGDI-a predstavilo je svoj jedinstveni nakit, kao i Jelena Momčilović. Vanja Zalaj prezentirala je svoje rukotvorine, a Davor Kajtar pokazao je što se sve može izraditi pomoću 3D printera. Zabavni sadržaj sajma sastojao se od plesne točke, plesnog studija Wings i prezentacije virtualnog slikanja pomoću VR sustava što su posjetiteljima omogućili iz tvrtke Culex. Za dobru atmosferu pobrinuo se DJ Kruno – Vinyl s pop-disko glazbom 80-ih i 90-ih godina.

Od članova Savjeta mladih Grada Belog Manastira saznajemo kako su jako zadovoljni s održanim događajem te kako sajmove ovoga tipa smatraju važnom prilikom za sve mlade amaterske i profesionalne umjetnike kako bi prezentirali svoj rad, ali i kako bi u građanima Belog Manastira probudili kreativnost i ljubav prema umjetnosti.

CreArt predzadnji je događaj u sklopu ovogodišnjeg Belomanastirskog ljeta mladih, dok je danas zaključenje ljeta s manifestacijom Večer poezije i kratke proze također u Etnološkom centru baranjske baštine s početkom u 20h.